Open Monumentendag 2017

Tijdens de open Monumentendag afgelopen zaterdag ( 9 september 2017)  heeft mannenkoor IMK Euterpe, in samenwerking met Gerwin van der Plaats (orgel & vleugel), Wilma Schouten (dwarsfluit & vleugel) en Adriaan Bruinink (trompet) een concert gegeven in de Lutherse Kerk van Den Haag.

Mannenkoor Euterpe o.l.v. Adriaan Bruinink bracht een aantal liederen ten gehore, waaronder “Stil”, “Liefdeslied” en “Schuil maar veilig”, dat door het koor tijdens dit concert voor het eerst werd uitgevoerd.

Het concert werd besloten met een vol overgave gezongen “Lichtstad”, dat door de dirigent bestempeld werd als het lijflied van het koor!

Tussen de optredens van het koor door verzorgde Gerwin van der Plaats enkele orgelsolo’s op het “Bätz”-orgel van de Lutherse Kerk. (Gerwin noemde de bouwer “opa” Bätz; de eerste orgelbouwer van vele Bätz -generaties :1739 -1902)

Klik op foto om opname af te spelen!

 

Wilma Schouten, Adriaan Bruinink en Gerwin van der Plaats, respectievelijk op dwarsfluit, trompet en vleugel, lieten ons genieten van een prachtige vertolking van de “Prayer”,  bekend van Andrea Bocelli en Celine Dion.

 

Dit concert maakte deel uit van het Kooruitje van mannenkoor Euterpe, waarbij dit jaar de partners ook waren uitgenodigd.

Vanuit Voorthuizen werd eerst Leiderdorp aangedaan, van waaruit door “Groene hart Cruises” een ruim 2 uur durende boottocht  werd verzorgd over de Kagerplassen.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Aan boord van de “Ambiance” kreeg men koffie en appelgebak en een lunch aangeboden.

De dag werd afgesloten met een koud- en warm buffet in ’t Kerkheem in Voorthuizen..